Цветанов: Борисов ще бъде в парламента, но няма да подаде оставка

Снимка: БГНЕС

"Подкрепям исканията за оставка на премиера и на правителството"

Ситуацията е изключително тежка и много трудна за страната, ще има тежки последици за България. Това заяви пред бТВ Цветан Цветанов, председател на Евро-Атлантическия център за сигурност (ЕАЦС).

Според бившия втори в ГЕРБ, единственият полезен шанс на управляващите днес е да се регистрират в пленарна зала за извънредното заседание на Народното събрание. „Неучастието означава, че няма да имаш аргументи да се защитиш. Днес е важен ден и Бойко Борисов трябва да отиде”, каза още Цветанов.

По думите на Цветан Цветанов, премиерът Борисов е преминал през много цикли дали да си подаде оставката или не, но за разлика от предишните два пъти – днес ГЕРБ не се чувства достатъчно стабилно. Има загуба на обществено доверие, каза още Цветанов.

Според него днес Борисов ще бъде в парламента, но няма да подаде оставка.

Подкрепям исканията за оставка на премиера и на правителството, каза още Цветанов, добавяйки, че ситуацията у нас е изключително тежка, намираме се във външна делегитимация.

По думите му, нов парламент и нов Висш съдебен съвет могат да решат проблема с оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Има огромен страх, каза още Цветанов и посъветва Бойко Борисов да бъде разумен и да не вкарва България в хаос.

На избори – независимо дали ще са редовни или предсрочни

Да, ще участвам на изборите – било то предсрочни или редовни, заяви още Цветан Цветанов.

Цветанов съобщи, че учредява партия с името “Републиканци за България” на 27 август и показа в ефир логото.

„Демократична България” имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма, каза още Цветанов по повод евентуални бъдещи партньори.

Той прогнозира, че ще привлече подкрепа от около 500 хиляди гласа. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK