Цветанка Терзийска оглави Общинската избирателна комисия в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Цветанка Терзийска да бъде председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград, бе решено на днешната консултация между политическите сили в областния център. Кандидатурата й бе издигната на заседание, на което пет от поканените партии и коалиции представиха писмените си предложения. В срещата участваха представители на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Атака, Синята коалиция и НДСВ. Свои предложения не представи ДПС. Оказа се, че уведомлението за днешната консултация е изпратено на Искрен Шишков, а не на общинското ръководство на партията.

Единственото предложение за председател на ОбИК да бъде назначена Цветанка Терзийска направи ГЕРБ, то не бе оспорено от останалите участници в консултациите. Терзийска работи в Областната администрация. Има две висши образования - бакалавър по театрален мениджмънт и магистър по публична администрация. Владее руски и английски език.

За зам.-председателското място постъпиха две писмени предложения – за Йордан Симонски от Коалиция за България и за Светлана Радулова от НДСВ. Последното бе оттеглено от представителя на НДСВ Ангел Каркелев в полза на кандидатурата на Коалиция за България.

Не бе постигнато съгласие за секретарското място в комисията, за което постъпиха две предложения – от ДПС за Реджеп Ариф, подкрепено от Коалиция за България, и от Синята коалиция – за Елена Димитрова, подкрепено от ГЕРБ и Атака. Кой да бъде секретар на Общинската избирателна комисия ще определи кметът на областния център, а след това предложението ще бъде одобрено от Централната избирателна комисия. Вр.и.д кмет Георги Скрижовски покани представителите на политическите партии да подпишат протокола от днешните консултации на 5 август.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK