Цветана Шушкова отново е председател на ОбС – Рила

Снимки: ОА - Кюстендил

Кметът Георги Кабзималски положи клетва за пети път

На тържествена първа сесия на Общински съвет – Рила, кметът Георги Кабзималски положи клетва за пети пореден път. На проведените местни избори на 27 октомври той получи още на първи тур доверието на своите съграждани.

За председател на новия Общинския съвет, при тайно гласуване, бе избрана Цветана Шушкова, която за втори път заема този пост. За нея гласуваха шестима от общо единайсетте съветници. Шушкова благодари за гласуваното й доверие и заяви, че за нея е чест отново да бъде председател на местния парламент в Рила.

По време на тържествената сесия клетва положиха и новоизбраните общински съветници. Първото заседание на ОбС – Рила, бе свикано от областния управител на Кюстендил Виктор Янев, който, заедно със своя заместник д-р Матей Попниколов и главния секретар Гергана Михайлова, уважи събитието.

„Днес сме тук, за да конституираме Общински съвет – Рила. Надявам се, че всички политически пристрастия са приключили вече и оттук нататък ще наблюдаваме единен Общински съвет, който да работи за благоденствието на жителите на общината”, заяви Виктор Янев.

Областният управител пожела един успешен мандат на всички и изрази увереност, че рилчани са избрали най-достойните общински съветници, които ще защитават техните интереси.

Председателят на Общинска избирателна комисия Елена Бозовайска връчи удостоверенията на кмета Кабзималски и на единайсетте новоизбрани съветници, като ги поздрави и им пожела спорна работа занапред.

Първото заседание в Рила води 69-годишният Николай Чифлигаров, който е най-възрастен сред своите колеги.

Кметът Георги Кабзималски благодари на всички граждани, които са дали своя вот на 27 октомври, независимо за коя политическа сила. „От доста време в Рила не е имало толкова спокойни избори, без сигнали и жалби в ОИК, за което благодаря на всички, участващи в изборите.

Благодаря и на всички, които ми дадоха кредит на доверие отново. Ще се постарая с всички сили през следващите 4 години да го оправдая”, заяви Кабзималски. Той призова общинските съветници да загърбят политиката и водещи за всички да бъдат интересите на хората от Рила.

След ритуала по встъпване в длъжност, в Община Рила бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие от иконом Стефан Костов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK