Цветан Василев: Създадох се сам, нямам партиен покровител

снимка: bezcenzura.bg

Истината е, че аз се създадох сам. Използвал към конюнктура, използвал съм кризата, защото тя създава много възможности. Този мит трябва да рухне. Не зад всеки успял човек в бизнеса има политически или партиен покровител.

Това каза банкерът Цветан Василев в интервю на бТВ, направено във Виена преди БНБ да постави под специален надзор Корпоративна търговска банка, чийто мажоритарен собственик е Василев.

Аз съм се виждал два или три пъти с Ахмед Доган за тези 15 години. Интересен събеседник е, каза Василев.

Виждал съм се и с Бойко Борисов. На мен някои неща от неговото правителство не ми харесваха – например политиката на крайни икономии, коментира банкерът.

Отношенията ми със Станишев са нормални. С никой политик нямам скандал", каза Василев като подчерта, че винаги е имал интерес да е в добри отношения с всички политици и че е време всички да разберат, че е необходима промяна в отношенията между бизнеса и политиката. Бих искал политиците да се съветват с бизнеса. Против съм политиците да показват кой кой е в бизнеса, поясни той.

КТБ е стабилна, няма нужда от финансиране, въпреки че има много предложения, подчерта банкерът. За себе си каза, че няма от какво да се притеснява, защото съвестта му е чиста.

Искам всички да знаят, че както аз съм отговорен към своите клиенти, така и всички трябва да са отговорни към националната сигурност, част от която е финансовата система. Да не се връщаме в 1997 г., коментира Василев. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK