Цветан Василев купува БТК

снимка: Юлия Лазарова, capital.bg

Обединение между Корпоративна търговска банка (КТБ) и руската VTB Capital e предпочитаният купувач за БТК, съобщава вестник Капитал daily в новия си брой.

Председателят на надзорния съвет и мажоритарен акционер в КТБ Цветан Василев уточни пред изданието, че  консорциумът е избран от комитета на основните кредитори, но предстои да се прецизират много подробности по офертата.

"Главният координационен съвет на старшите обезпечени кредитори на БТК и нейната компания-майка принципно са се споразумели за условията за продажба  на двама финансови инвеститори", се казва в съобщение на БТК до фондовата борса. От компанията допълват, че  се планира продажбата и преструктурирането  на задълженията на групата да бъдат осъществени чрез "компромисна схема, която се очаква да стартира по-късно този месец".

Според съобщението на БТК финансовите инвеститори предлагат две опции, а цената на акция в тях варира между 0.81 лв. и 1.92 лв. За сравнение преди пет години БТК беше продадена от Тор Бьорголфсон за близо 11 лв. на акция, т.е. 10 пъти повече от долния диапазон и шест пъти над горния, отбелязва публикацията. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK