Цветан Марински е с мярка „задържане под стража“

Снимка: Infomreja.bg

Бившият горски простреля смъртоносно съседа си

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петдесет и седем годишният Цветан Марински, привлечен към наказателна отговорност за извършен от него опит за убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вечерта на 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“, възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му, последвано от взаимни нападки между страните. В резултат на ескалацията на скандала Цветан Марински прострелял съседа си.

След подаден сигнал, на място пристигнали органите на реда, които задържали извършителя на престъпното деяние, а оръжието – пистолет „Макаров“, е било иззето.

Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в Гоце Делчев, а по-късно - в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

На свой ред, обвиняемият Цветан Марински е бил настанен в МБАЛ в Гоце Делчев, поради получени по време на скандала увреждания и проблеми с кръвното налягане. След изписването му от болницата той е бил задържан с постановление на прокурор, а впоследствие е било внесено в съда искане за налагане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK