Цветан Цветанов се включи в гоненето на злите духове в Разлог

снимки: Община Разлог

Вековната кукерска традиция в Разлог оживява всяка година на 1-ви януари. На първия ден от новата година в Разлог се гонят злите духове с кукерски карнавал. Кукерският карнавал „Старчевата 2013г.” събра многохилядна публика и впечатли българските и чуждестранни гости.

Над 2000 участници се включиха в кукерския карнавал в Разлог. Над 240 чауши (кукери), 1300 души облечени в народни носии и огромен брой смешници сътвориха неповторимо шоу на централния площад на Разлог.

Вицепремиерът Цветан Цветанов се включи в традицията по гонене на злите духове. В Разлог той бе посрещнат от местното население с новогодишни колаци и здравец. Народният представител Любен Татарски, кметът на планинския град Красимир Герчев и председателят на ОбС – Разлог Мария Копанарова се хванаха на пъстрото разложко хоро за здраве и берекет през 2013 година.

7-теквартала на Разлог, всеки със своя кукерска група, хоро от моми и ергени, мечкари с мечки и забавни смешници дефилираха на централния площад. Сред най-малките и атрактивни участници на „Старчевата 2013бяха 3-месечната Никол Котлина, 4-месечното бебе Владимира Палестова, 5-месечната Михаела Джолева, 8-месечните Радина Коцаковаи Лора Каръкова.

Традиционно за четвърта поредна година кметът на Разлог инж. Красимир Герчев посрещна рано сутринта с питка, колаци с яйце, гевреци и плодове кукерските групи и сурвакари от Разлог.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Ерос19:23 - 02.01.2013
Стига сте злобували форумци. Хайде малко по-позитивно да стартираме новата година. Какво е лошото, че е дошъл вицепремиера да ви уважи празника- за този човек и управление са гласували половината избиратели в България, така че това е чест, която явно тесногръдите ви душици трудно схващат! И в крайна сметка да е дошла и Корнелия и СерГей с Доган да са се хванали и те на народното хоро! Или сте тъпи или сте платени коментатори на комунистите и като сте изхарчили кинтите по празниците се мъчите да заработвате свежи надници от позитано!
бай ви Алеко18:09 - 02.01.2013
Алоууу , джурналИстьИтьЪ, това е всенароден празник , а не партийно мероприятие , та да ни занимавате с този гостенин(неканен).Аман от слагачество и г.зоблизство вече. Ето ви празника - двете кукерчета на втората снимка , мъжът,жената и децата , в народни носии, хорáта - това е празника!!
теди крушата17:23 - 02.01.2013
по зъл дух от това нагло комунистическо същество няма, затова трябва през м. юли да бъде прогонен завинаги.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK