Цветан Цветанов: Няма да правим коалиция с БСП, ДПС или Атака

снимки: infomreja.bg

„ГЕРБ ще участва самостоятелно на парламентарните избори, както го е правила през последните шест години и на база резултата, който ще получи от българските граждани, ще можем действително да формулираме правителство, ако имаме тази възможност самостоятелно“, заяви при посещението си в Благоевград заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Пиринско Цветан Цветанов.

Ако партията не получи достатъчно гласове, тогава ще се търси подкрепа на други депутати или политически формации, които ще застанат зад една бъдеще управленска програма в интерес на България и на еврофондовете, защото това е единствената възможност за развитието на България, уточни Цветанов.

Той не пожела да конкретизира с кои партии би могла да се коалира ГЕРБ, но бе категоричен, че това няма да са БСП, ДПС и Атака.

На въпрос за евентуално партньорство с формацията на Меглена Кунева, Цветанов заяви: „Нека видим първо кои ще влязат в парламента, като станат ясни четирите партии, които ще влязат в парламента, тогава ще коментираме“.

„Европа е доста обезпокоена от онези, които лансират неизпълними политики, защото не съответстват на евроатлантическите ценности.  Ние имаме ясна политика, ясни приоритети и ще се придържаме към тях”, коментира Цветанов пред журналисти.

Той препоръча на опозицията да участва в надпреварата с управленска програма, а не с безпочвени обвинения. Така той отговори на водача на червената листа в областта Емил Костадинов, който по-рано през деня заяви, че полицейски началници в цялата страна готвят манипулация на изборните резултати.

„Когато вдигаш предварително белия флаг, ти си търсиш оправдание за загубата”, подчерта Цветанов. Той допълни, че целта на ГЕРБ е да продължи започнатото за финансовата стабилност и ефективната борба с организираната и битовата престъпност.

По думите му в новия финансов програмен период има осигурени 32 млрд. лева и България ще може безвъзмедно да усвоява европейски пари за развитие на регионите. „За мен е по-важно да говорим за туризъм, за инфраструктура, защото това осигурява работни места и дава перспектива за младите хора”, смята бившият вицепремиер и вътрешен министър.

Според него в момента популистките политики са добре възприемани от хората, които действително живеят зле, но предупреди: „Не можем да харчим парите на нашите деца, а след това да ги караме да ги връщат тези пари. Много е удобно на малките партии и на тези, които знаят, че ще загубят изборите, да говорят неща, които са неизпълними“, каза още Цветанов.

Цветанов бе в Благоевград ден преди официалния старт на предизборната кампания, за да представи кандидатите за народни представители в листата на ГЕРБ.

Веднага след него - на втора позиция, е областният координатор на партията и председател на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева. На трето място е досегашният народен представител Митко Захов от Петрич, четвърти е ексдепутатът от Гоце Делчев Георги Андонов.

5-о и 6-о място заемат други двама досегашни народни представители. Това са бившият кмет на Разлог Любен Татарски и общинският координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград  Йордан Андонов. Седмата позиция в листата с кандидат-депутати за 42-то Народно събрание заема председателят на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов.

Областният координатор на Предприемачи ГЕРБ и директор на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е осми. Веднага след него се нарежда директорът на училището в гърменското село Долно Дряново - Асим Адемов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Иван07:23 - 15.04.2013
Този път няма да гласувам за герб с чиста съвест.Пълен провал.
11119:21 - 14.04.2013
начело на всички тези тъпаци е ЦЕЦО-ТЪПЕЦО
С кого ще пребъде?11:08 - 12.04.2013
С алкохоличка, с тъпото и другите им подир?????
Христо08:49 - 12.04.2013
Успех, само с кадърни и можещи хора като вас България ще пребъде!!!

FACEBOOK