Цветан Цветанов: Кабинетът подкрепя изграждането на втора кабинка в Банско

снимки: Община Банско

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов, бе гост на балетния спектакъл „Кармен денс“, представен в Банско от трупите на Държавен балет на Сибир и Балет на Държавна опера - Варна.

Преди постановката се състоя кратка работна среща с кмета на Община Банско Георги Икономов и неговия екип. Бяха обсъдени приоритетните инфраструктурни проекти на правителството, сред които изграждането на автомагистрала ”Струма”.

До август месец се предвижда да бъде завършен Лот 2 в участъка от Дупница до Благоевград. Лот 3, който включва построяването на най-дългия шосеен тунел в Европа в района на Кресненското дефиле, е част от стратегическите обекти в потвърдената вече пред Европейската комисия програма, която ще се изпълнява през следващия програмен период 2020.

Цветанов увери Икономов в подкрепата на кабинета за бързото изграждане на втора кабинкова линия в ски зона Банско в контекста на взетото решение на Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета „Орешарски“ за разширение на площта на зоната, без ясно изразени факти и обстоятелства.

Коментирано беше и успешното завършване на течащия в момента мащабен проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в курортния град. В момента строително-ремонтните дейности са замразени поради активния туристически сезон в града, но ще бъдат подновени през пролетта.

 

снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK