Цветанов вече не е от ГЕРБ

Снимка: бТВ

Не искал да вижда как граденото с усилията му „отива по дяволите“

Считано от 13:00 ч. днес, първичната структура на ПП ГЕРБ в столичния район „Изгрев“ е с един член по-малко. Членът е не кой да е, a някогашният Втори в партията – Цветан Цветанов.

Бившият силов министър обяви решението си да напусне политическата сила с дълъг пост във „Фейсбук“. Той остана редови член, след като „Апартамент гейт“ го лиши от всички заемани постове в парламента и партията.

„От известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост – нито за мен, нито за немалко други членове на партията (…) Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат. Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост“, пише Цветанов.

Той отбелязва и че никой не го е търсил за мнение и съвет, а ръководството не слушало и местните си структури и това довело до проблеми на местния вот. В същото време „членовете на ГЕРБ се свиват под ударите на обществено недоволство, за което нямат вина“, а никой не поемал вина за „очевидно сбъркани политики“.

„Все по-ясно става и това, че на хоризонта пред ГЕРБ няма дългосрочни цели, които да обединяват и мобилизират националния ресурс. Работи се на ремонтен график, на парче, на приливи и отливи, като често хората виждат зад всичко това и персонални мотиви“, коментира още бившият зам.-председател на партията.

И допълва: „Оттук нататък предателство от моя страна би било само едно - ако остана член на ГЕРБ. Предателство спрямо моя труд, спрямо политическите ми принципи и спрямо онези, които са ми се доверявали.“./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK