ЦСКА грабна Купата и пренаписа историята

Снимки: Gol.bg

Чудото е факт! Третодивизионният ЦСКА остана за винаги в историята, след като спечели Купата на България. 

Това стана след победа с 1:0 над Монтана. Единствения гол на препълнения стадион "Васил Левски" отбеляза Станислав Маламов в 12-ата минута. По този начин "червените" завоюваха 20-ия си трофей от надпреварата, а това стана пред погледа на благодетеля си Гриша Ганчев, на най-голямата легенда Христо Стоичков и най-добрия наш боксьор Кубрат Пулев. 

Атмосферата на националния стадион беше невероятна и около 35 000 душите бяха заели местата си по трибуните, пише Gol.bg. "Червените" фенове бяха подготвили впечатляваща хореография – издигнаха голям транспарант, на който бяха изписани имената на съперниците, елиминирани до този момент в турнира. Също така хиляди жълти и оранжеви листи бяха вдигнати в сектори "Г" и "В", с което се създаде ефекта на запален огън. 

На терена двата отбора направиха много хубав и интригуващ мач, но ЦСКА стоеше с една идея по-добреи заслужено спечели. След почивката героят Маламов нацели гредата, а треньорът на Монтана Емил Велев-Кокала беше изгонен с червен картон. По този начин "армейците" продължават да са без загуба от началото на сезона. 

При този развой на събитията пък Левски ще започне директно от втори предварителен кръг на Лига Европа през следващия сезон, където ще е сред непоставените отбори. Берое пък ще бъде сред поставените в първия предварителен кръг. 

Първите минути на срещата на "Васил Левски" предложиха много борба от страна на двата отбора, но след почти четвърт час столичани избухнаха, а с тях и препълненият стадион. Тогава ЦСКА изпълни заучен корнер, при който Борис Галчев центрира в наказателното поле, Ангел Грънчов отклони към Станислав Маламов и той на опразнената врата с глава нямаше как да сбърка – 1:0!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK