Висока награда – признание за учителка в СУ „Св. Климент Охридски“ - Слащен

Снимки: Личен архив

На тазгодишния Национален конкурс „Учител на годината“, организиран от  Синдиката на българските учители,  бяха номинирани 102–ма души, от които 34-ма получиха приза „Учител на годината“.

На останалите беше връчен диплом – специална награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. С такъв диплом от официалната церемония в София се завърна и Звездица Пачеджиева – преподавател по български език и литература в СУ „Свети Климент Охридски“ – село Слащен.

Звездица Пачеджиева има 37 години педагогически стаж. Освен с пряката си работа, тя се занимава и с извънкласна дейност като ръководител на фолклорна група към училището.

Под нейно ръководство децата разучават автентични песни и танци, възпроизвеждат местни обичаи. И така вече 20 години. Те имат участия в национални конкурси като „Орфеева дарба“, „Орфеево изворче“ и много други.  Правили са записи в Националното радио.

„Любовта към народните песни съм наследила от майка ми, тя пееше много хубаво“, казва Звездица Пачеджиева.

В клуб „Фолклор“, който сега ръководи, участват 25 момичета на различна възраст. Гордее се с тях и с удоволствие разказва за дарбите им.

Друга гордост за изявената учителка от Слащен е нейното семейство – съпругът – стоматолог, двамата синове, единият от които е наследил професията на баща си, другият син и снахата – семейство на ерготерапевти, и внучката – първокласничка.

Звездица Пачеджиева има основание да е доволна от себе си като майка, учителка, общественичка. А вниманието от страна на Съюза на българските учители е още едно признание за нейния труд.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK