Цяло Огняново разкопано

снимка: visitbulgaria.net

В разгара на активния туристически сезон известното с минералните си извори туристическо село Огняново цялото е с разкопани улици.

Ремонтните дейности по подмяната на ВиК мрежата в селото текат вече 10 месеца.

Преди дни кметицата Димитрия Гюрова бе категорична, че крайният срок изтича днес. Факт е обаче, че строителните дейности продължават и няма изглед скоро улиците в селото да бъдат асфалтирани.    

Фирмата, която изпълнява проекта е от гр. Белене. Според местни жители част от работниците са напуснали обекта, защото не са получили възнагражденията си с месеци. На една от последните сесии на местния парламент в Гърмен беха отпуснати допълнителни 200 000 лв. за асфалтиране на улиците. Решението предизвика гнева на част от съветниците, тъй като асфалтирането било заложено като дейност в проекта и имало осигурено финансиране.

"Така и не стана ясно защо от бюджета трябва да се отпуснат допълнително пари при положение, че асфалтирането е заложено в самия проект", коментираха съветници. 

Местните хотелиери недоволстват, че разкопаните улици в Огняново отблъскват туристите и прогнозират слаб туристически сезон това лято.

 

КОМЕНТАРИ

Б22:43 - 26.06.2012
А може и нова "служебна" кола да придобие...
Б22:39 - 26.06.2012
С 200 000лв. ще си построи ново крило на хотела, а с далаверата за Долни бани ще си подсигури депутатско място.
А22:27 - 26.06.2012
Ех,Българио,Българио,за тебе те умряха!
екополицаи20:25 - 26.06.2012
МОЖЕ ДА Е ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОНА НО ЗА АХМЕД БАШЕВ Е СЕЗОНА ЗА УСВОЯВАНЕ НА КОМИСИОНИТЕ И КРАДЕНЕ. СЕГА Е МОМЕНТА. ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ Е СБИРЩИНА ОТ НЕГРАМОТНИ И СУПЕР НЕИЗВЕСТНИ ХОРИЦА КОИТО НАДАЛИ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ГЛАСУВАТ. СЕГА МУ Е ПАДНАЛО НА АХМЕД. ДА ДЕЙСТВА И ТВА Е. АКО НЕ СТИГНАТ И ТИЯ ПАРИ ОЩЕ 300 000 ЩЕ МУ ГЛАСУВАТ...

FACEBOOK