Цял квартал стана свидетел на акция за откриване на голямо количество дрога в кюстендилско училище

снимки: infomreja.bg

Акцията, която бе осветена от многобройните светкавици на бурята в понеделник около 22.30 ч, до момента не е оповестена от органите на полицията. На атрактивното събитие станаха неволни свидетели десетки обитатели на блоковете и къщите около кюстендилското Второ основно училище "Даскал Димитри", както и децата им, все още играещи в училищния двор и около него.

Всички те видяха как няколко полицейски коли и камион на жандармерията връхлетяха в училищния двор, за да препречат пътя на опитващия се да се измъкне от клопката автомобил. За децата бе особено атрактивно да гледат как полицаи и жандармерия извадиха лицата от колата и ги натръшкаха на училищното игрище. Според някои, всичко това е било заснето от служебен фотограф.

Почти никой от станалите свидетели на екшъна от своите тераси и прозорци не желае да коментира какво точно е видял, но от уста на уста се предава, че като резултат от акцията в училищната сграда са били открити около четири кг дрога. Някои си позволяват да намекнат, че това не е инцидентно и че край училището отдавна се разпространявали безпроблемно наркотици, както и че училищното мазе не за първи път се използва за наркотайник, тъй като едва ли някой би се усъмнил,че именно на такова място се върти такъв бизнес.

 

КОМЕНТАРИ

Ужас!18:39 - 29.07.2011
Това да става в едно българско училище! Дано новата директорка Румяна Рапатинска вземе мерки това да остане само един изолиран случай и училищната сграда никога вече да не бъде превръщана в скривалище за дрога и наркопласьори!!!!
Уважаеми съграждани,17:29 - 29.07.2011
Това е една изключително тревожна новина, лично аз съм силно притеснен от нея.Особено смущаващо е, че полицията не е излязла с информация по инцидента, свидетели на който очевидно са станали много хора.Даваме ли си сметка какво всъщност става край домовете ни и доли в училищата на нашите деца?Просто не проумявам как може такъв случай да се потулва и да се разпространява само като махленска мълва!
РУСЛАН16:19 - 29.07.2011
ДО СТЕНАТА ...НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА РАЗПОЛАГА И МАНИПУЛИРА ЖИВОТА НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ...АКО НЯМА КОИ ДА НАТИСНЕ СПУСАКА ВИКНЕТЕ МЕ ..РУСЛАН
клиент15:03 - 29.07.2011
Моля, не разваляйте бизнеса на моите редовни доставчици.Училището и караванките в съседство са им толкова удобен параван!Дано са открили само тия четири кила и да не ровят повече по мазетата на Второ.

FACEBOOK