Цял блок се надигна срещу неправомерно отчитане на вода

снимки: infomreja.bg

Десетки кюстендилски семейства се надигнаха срещу отчитането на вода по т.нар. метод “на коляно”, алармираха потърпевши. За проблема вече е депозирана жалба до кмета на Кюстендил Петър Паунов, председателя на Общинския съвет Иван Андонов и управителя на “Кюстендилска вода”. От неправомерното отчитане на вода недоволстват хората, живеещи в бл. 104 на кв. „Бузлуджа” в областния град.

“Ползваме вода от водопроводната мрежа на „Кюстендилска вода” ЕООД. Напоследък системно се явява разлика при отчитаните количества на личните водомери и размера на заплащаната вода. Начисляват ни се кубици вода от общия водомер и ние плащаме нещо, което не сме ползвали”, негодуват обитателите на бл. 104.

Хората са категорични, че трябва да бъдат взети спешни мерки. Те настояват Общинският съвет да предложи на Министерството на регионалното развитие да се учреди алтернативно ВиК дружество, с което да се подобри обслужването на населението.

Отделно от това “ужилените” искат управителят на „Кюстендилска вода” ЕООД да промени реда по отчитането на водата и да вземе на строг отчет работата на инкасаторите.

“Предлагаме графикът на отчитане предварително да се обявява на видно място в блоковете и с допълнителна дата за пропуснатите абонати. Времето на отчитането да бъде съобразено с присъствието на живущите. Да се премахне практиката на служебно отчитане”, категорични са още хората от кв. "Бузлуджа".

Пред подобен проблем са поставени и 10 други семейства от целия град.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK