COVID ситуацията в Първо ОУ - Гоце Делчев, се подобрява

Снимка: Infomreja.bg

Процентът на заболелите е по-малък от 5

Както е известно, 5 паралелки от Първо основно училище в Гоце Делчев са под карантина – 2 от втори клас (заради едно дете с положителна проба) и 3 от четвърти (заради положителен резултат на една от учителките, която е имала контакт и с другите две паралелки поради заместване). От възрастните има още един под карантина, тъй като е бил контактен. Общият брой на карантинираните е 127.

Добрата новина е, че вчера и днес няма оплаквания за влошено здравословно състояние нито на децата, нито на учителите и помощния персонал.

Според препоръките на здравния министър д-р Костадин Ангелов, училищата могат да минат към обучение в електронна среда при заболеваемост над 20 процента. Днес този процент в Първо основно училище е по-малък от 5.

В препоръките на МОН присъства носенето на маски и в час – мярка, която ограничава разпространението на вируса, който се предава от човек на човек по въздушно – капков път. За тази мярка решаваща е родителската подкрепа.

Родителите на децата от Първо ОУ в Гоце Делчев винаги са подкрепяли усилията на учителите. Най-вероятно ще ги подкрепят и сега.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK