Петър Паунов: Стремително се покачва броят на заразените с коронавирус

Снимки: Infomreja.bg

От 11 направени проби през последното денонощие, 4 са положителните

От 11 проби, направени през последното денонощие за коронавирус, 4 са положителни. Това означава, че над 30% от пробите са положителни, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил, Петър Паунов. По негови думи 6-ма са настанените в болницата в областния град, като и в момента се приема нов пациент.

„Започва стремително да се покачва броят на заразените и тревогите ни са много сериозни, дали системата съвсем скоро няма да бъде претоварена. Лекарите не са спирали да работят, но ако в момента не овладеем темповете, мога да кажа, че до седмица ще съжаляваме за затова, че не сме се вслушали в разума.

Разумът отново повелява спазване на задължителната дистанция, носенето на маски на открито и на закрито. Това са препоръки, които трябва да спазваме“, коментира още градоначалникът.

Той обяви още, че от днес се забранява достъпът на родители и роднини в закритите помещения на стадион „Осогово“. В него ще влизат само децата и техните треньори при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. „Охраната ще бъде засилена и ще се засили спазването на марките по отношение носенето на маски на закрито.

Виждаме какво се случва в цялата страна, както и в света. До 4-5 дни заразените с коронавирус се чувстват добре, след това се появява стремглаво влошаване на здравословното състояние. Болниците могат да се пълнят с легла, но няма да има кой да пусне една система. Загубихме десетки лекари, моля Ви да не се случва това и тук“, апелира още Паунов.

Той беше категоричен, че от страна на РЗИ и от общинските звена ще бъде засилен контрола и при големите търговски вериги, като глобите за нарушителите са в размер от 300 до 1000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK