Цистерна със сода каустик се обърна на АМ „Тракия", четирима ранени

снимка: infomreja.bg

Цистерна с 20 тона сода каустик се обърна на АМ "Тракия", на 149 км, в посока София, съобщи dariknews.bg. Сигналът за инцидента е получен около 06.20 часа тази сутрин. 

Товарният автомобил с румънска регистрация е напуснал пътното платно, при което се е ударил в крайпътната ограда и се е преобърнал на пътя, вследствие на което натриевата основа се е разпиляла на шосето.

Движещият се зад цистерната лек автомобил „Хонда" се е подхлъзнал на разлетия товар, ударил се в задната част на цистерната, след което се е преобърнал в крайпътната канавка. В колата са пътували три момчета на възраст между 20 и 32 години, които са се връщали от почивка на морето.

При инцидента са пострадали четирима души - шофьорът на цистерната, който е 36-годишен румънски гражданин, както и трите момчета, пътуващи в „Хонда"-та.

Ранените са откарани в болницата „Св. Георги" в Пловдив. След прегледи шофьорите на цистерната и лекия автомобил са освободени. Другите двама пострадали - на 24 и 32 години, са с контузии и фрактури по лицата и са приети в Лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" за наблюдение.

Цистерната е пътувала за стъкларския завод в Пловдив. Вероятната причина за инцидента е заспиване на водача на цистерната.

Заради инцидента движението в района бе блокирано. Затворени бяха и двете платна за движение, както и аварийната лента. Едното платно вече е пуснато в движение, тъй като цистерната още не е отстранена от пътното платно. Движението в района е силно затруднено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK