До неделя трябва да бъдат премахнати предизборните плакати

Снимка: Infomreja.bg

Срокът е удължен със седмица

Със заповед на кмета на община Благоевград се удължава срокът за премахването на предизборните агитационни материали.

Това съобщи секретарят на общината София Янчева пред БНР.

По закон кандидатите и техните предизборни щабове трябваше да премахнат плакатите седмица след произвеждането на Местни избори 2019 г., припомни София Янчева.

Въпреки, че срокът за изпълнение на заповедта изтече, на този етап не са налагани санкции на кандидатите и щабовете, които са поставили агитационни материали както на обозначените за това места, така и на нерегламентираните, каза още секретарят на община Благоевград София Янчева.

На партиите и коалициите ще бъде дадена още една възможност, уточни Янчева. Със заповед на кмета на община Благоевград срокът се удължава до 24 ноември. След това ще бъдат налагани санкции на тези, които не са изпълнили заповедта.

Шест места в Благоевград бяха определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания  за общински съветници и за кметове. Това бяха съоръженията за афиши пред Драматичен театър “Никола Вапцаров” и пред Зала “22 септември”, парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, върху подпорната стена на ул.”Шар планина”, подпорната стена на Целодневна детска градина №8 зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско" и подпорните колони на мостовете.

По време на кампанията агитационни материали бяха разлепени и на нерегламентирани места – стълбове, огради, електрически табла и контейнери за смет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK