Оставки на членовете на ДПС в Комисията по вероизповеданията

Снимка: БГНЕС

Членовете на ДПС от Комисията по вероизповеданията и правата на човека подадоха оставки, предаде БГНЕС. Решението съобщи от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Причината е исканата оставка от ДПС на председателя на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев на 28 септември. Искането на Движението дойде заради изявления на Велчев по време на обсъждане на Законопроект за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Изявленията на Велчев са ксенофобски, насаждат омраза и разделение в обществото – ксенофобия омраза към другия, към различния, категоричен бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

В израз на нашата политика, колегите от ДПС Джейхан Ибрямов и Хайри Садъков подават оставки от Комисията по вероизповеданията и правата на човека – коалицията е базирана на национализма и ксенофобията, подчерта Мустафа Карадайъ. Той припомни, че законопроектът, внесен от ДПС касае обезщетяване на пострадали от комунизма.

„Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и хуманност към пострадалите, които отстоявайки правата си се противопоставиха на режима“, посочи Карадайъ.

„Изказванията на Велчев са ксенофобски и са насаждат омраза. Точно тази комисия не може да си го позволи. Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да докаже, че действително споделя европейските ценности и европейската им риторика не е присвоена за целите на национализма.

За нас това беше изключително важно ГЕРБ да се възползват от възможността си. Обстоятелствата не правят човека, те само го разкриват. Стабилността в региона и в страната се поставят под въпрос“, каза лидерът на ДПС.

Карадайъ допълни, че ДПС отдавна настоява български етнически модел да бъде общонационалната ни обединителна кауза. Нека работим за това България да се превърне и утвърди като гарант на стабилността в региона, призова председателят на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

фифи14:01 - 05.10.2017
Точно казано но в България винаги избираме УЖ по малкото зло.Така ни е втълпено това че просто сме едни машинки с сини химикалчета дето поставят хиксчета (вече и кръгчета) на едни бели листчета с надписи на кредиторите ни а после ни го тъпкат с лихвата.
Кой е следващият ?12:51 - 05.10.2017
и тия пеят в един хор с тези които произведоха и осъществиха възродителният процес, нямат срам да се подчиняват на БСП които им сваляха на жените шалварите и им сменяха насила имената да не говорим че ги прогониха и от държавата . Ама и в ДПС повечето са комунисти и възродители които бутаха джамиите и паметниците на умрелите заровени с български имена .
ss12:11 - 05.10.2017
Тая Фирма ДПС ЕООД трябва да бъде обявена във несъстоятелност.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK