ЦИК назначава служебна Общинска избирателна комисия в Сатовча

Арбен Мименов, снимка: infomreja.bg

Парламентарно представените партии в община Сатовча превърнаха консултациите за избор на членове на Общинска избирателна комисия във фарс, завършил с предложение ЦИК да назначи служебна комисия. Причината е, че представителите на партиите не можаха да си поделят ключовите постове в ОИК – Сатовча.

След създалите се противоречия вече е изпратено предложение от кмета Арбен Мименов за служебно назначаване на Общинска избирателна комисия. Вариантът, с който са се съгласили повечето от присъствалите на консултациите, е председателят на комисията да е от квотата на ГЕРБ, заместник-председателят – от БСП, а секретарят – от ДПС.

Общинският председател на ГЕРБ в Сатовча Михаил Парпелов допълнително е усложнил обстановката, като е поискал за партията му две ключови длъжности в ОИК – председателското и заместник-председателското място. Парпелов се аргментирал с това, че управляващата партия на национално ниво е получила най-много гласове на последните парламентарни избори, които служат за база при конструирането на ОИК.

Впоследствие заместник-председателският пост беше отстъпен на ДПС, а секретарското място - на БСП, съобщи за Инфомрежа кметът на Сатовча Арбен Мименов. Той допълни, че от ДПС категорично са отказали предложеното им от ГЕРБ място на заместник-председател, като са поискали от тяхната квота да е секретарят.

За да не се стига до служебно назначение на ОИК, искането на ДПС било подкрепено и от останалите политически сили – БСП, Синята коалиция, НДСВ и Атака. Въпреки че в писмените си обяснения в протокола представителят на Атака Тошко Пашанлиев е дал подкрепата си за предложението на ГЕРБ – заместник-председателят на комисията да е от ДПС, а секретарският пост да бъде даден на БСП, той изненадващо подписал протокола с варианта, предложен от ДПС за исканото секретарско място, който подпис в крайна сметка се оказал ябълката на раздора и причина да бъде поискано служебно назначаване на ОИК в община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

34520:09 - 30.08.2011
михо парпелов - пръдня
ГГГГГ00:14 - 17.08.2011
ПРОСТОТИИ
55513:22 - 10.08.2011
Господа,вие сега ли разбрахте,че Атака са пройзводна на ДПС?! Те получават финанси от Доган за да съществуват! Атака и ДПС са скачевни съдове,сиамски близнаци!Наздраве!
ДПС11:19 - 10.08.2011
Атака и в Сатовча както в Гоце Делчев подкрепя ДПС, какъв смях и унижение за Сидеров. Да дойде тук и да си стегне редиците, че неговите хора незнеят какво правят. Жалко вече съм отвратен от Атака.

FACEBOOK