Цигански катун окупира крайпътната зеленчукова борса в Садово

Снимка: Личен архив

Дървената зеленчукова борса край хаджидимовското село Садово е окупирана от ромски катун, пристигнал в региона наскоро от Пазарджишко, съобщиха читатели на ИНФОМРЕЖА.

Помещенията на борсата са превърнати в спални.

Ромите перат купищата си мръсни дрехи в коритото на селската чешма в Садово като междувременно са опънали и дълги простори по цялото протежение на построената неотдавна на пътя за Драма зеленчукова борса, твърдят възмутени местни жители и производители, които заявяват, че няма как да използват дървено съоръжение на международният път, за да излагат там продукцията си за продан тъй като то е окупирано от циганския катун.  

Местните хора коментират още, че от сутрин до вечер ромите пришълци берат в околностите гъби и билки, които продават в пунктовете. Дори с коли минавали и в Гръцко, за да пълнят чувалите освен с гъби и билки и с отпадъци.

„Не са желани тези хора при нас, но никой няма смелост да ги изгони, обикалят и селата но за сега за кражби не сме чули. Страхуваме се, че ще плъзнат по полето и ще ни оберат всичко, което сме си произвели. Тъкмо сега започват да зреят и домати и чушки и зелен боб“, коментират местните хора, които имат намерение още през следващите дни да се жалват в общината в Хаджидимово, за да се вземат мерки.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK