Чужденци подготвяли убийството на Делян Пеевски, ще го пази НСО

Георги Костов, снимка: Infomreja.bg, архив

Бандити зад граница са подготвяли убийството на Делян Пеевски, стана ясно от извънреден брифинг на МВР. Сигналът е постъпил преди два дни в службите за сигурност. Те са засякли лица от чужбина, които са искали да възложат мократа поръчка на българин, каза главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от "24 часа".

В петък е постъпила информация от разследващите опита за убийство на бизнесмена Алексей Петров. „При провеждане на беседи и последващи процесуално-следствени действия е придобита значителна информация, касаеща подготвян опит за убийство на депутата Делян Пеевски”, обясни главният секретар. Според него охраната е факт от днес. Той уточни, че логистиката на подготвяното престъпление поразително напомняла на две други, вече извършени. 

По думите му, подготовката напомня опита за убийството на Златомир Иванов-Баретата и Димата Руснака. 

Разследващите незабавно са изпратили сигнал до НСО. Службата за охрана е реагирала бързо и е поставила държавни гардове на политика. 

Преди десетина дни Софийската градска прокуратура в екип с криминалисти от СДВР разкри поръчителя на стрелбата срещу Алексей Петров. Той е украинецът Роман Логвиненко, който в момента се намира в ареста на Националната следствена служба.

За момента няма данни между покушението на Петров и мократа поръчка срещу Пеевски да има нещо общо.

Костов добави още, че сумата на извършения тази сутрин грабеж на инкасо е със сигурност над 100 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK