Чудото да си щастлив

Снимка: Infomreja.bg

Под мотото „Чудото да си щастлив!” беше отпразнуван 60-годишния юбилей на ветеринарния лекар д-р Здравко Златев от Враца. Празникът беше уважен от много гости от Югозапада, като Благоевград, Кюстендил, Добринище и още от Стара Загора, София, Кърджали, Враца и от много други места на страната, които изпълниха залата на голям ресторант.

На всички присъстващи бяха раздадени анкети, свързани с личния и професионален живот на д-р Златев, на които трябваше да бъде отговорено. В анкетата присъстваха много интересни въпроси, свързани с почти целия живот на рожденика още от детството му, през младостта, зрелостта, та до момента на 60-годишнината му.

Първа поздрави юбиляра с хубави пожелания сестра му Радосвета Златева, която разказа интересни и хумористични епизоди от техния съвместен живот. След което последваха силен смях и възгласи в залата. Тя подчерта: ”Бъди горд с пътя, който си изминал досега, и с това, че си се доказал като човек и професионалист и когато станеш на 100 години, да водиш хорото, когато се женят правнуците ти".

Последваха още поздрави във формата на стихове, написани от съпругата му Надя Златева, както и двете му дъщери д-р Ива Георгиева и д-р Боряна Златева, които публично се зарекоха да се изградят като още по-добри от баща си в професията, та даже и да го надминат.

Най-интересен беше поздравът на Ротари клуб - Враца от ентусиазирани млади мъже, които с танци, песни и чаша вино поздравиха юбиляра, който е техен обединител и създател на Ротари клуба в техния град. Подариха му печено прасенце, впоследствие от което стигна до всички маси.

Ветеринарните доктори, които не бяха малко на брой в залата, си ядат пациентите, с хумористична усмивка подчерта д-р Здравко Златев. Известният изпълнител на народни и македонски песни от Благоевград Янко Неделчев и приятел на д-р Здравко Златев поддържаше настроението на многобройните присъстващи, уважили празненството, с мекия си нежен и лиричен глас. Янко Неделчев специално беше пристигнал от Благоевград, за да уважи и весели гостите на своя приятел д-р Златев, заедно с музикалния си екип от Добринище.

Последваха много танци, хора и изумително сиртаки с поднос на главата с по четири чаши, пълни с питие, които се овладяваха с равновесие въпреки танца.

Ресторантът се пукаше по шевовете не само от многобройните приятели, колеги и роднини, от веселото настроение, но и се разлюля и от буйните танци – туист, сиртаки, както и от различните хора.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK