Инж. Иван Дивизиев: Честита Седмица на гората! Честит 80-годишен юбилей на ДГС-Елешница!

Уважаеми колеги от всички държавни горски и ловни стопанства, 

Уважаеми инж. Дамян Дамянов - директор на ЮЗДП,

Обръщам се към всички вас, за да ви поздравя в чест на нашия професионален празник - Седмицата на гората, и по случай 80-годишния юбилей на "Държавно горско стопанство Елешница", които се явяват символ за дружба, сътрудничество и закрила, както и насочване на вниманието на обикновените хора към бъдещето на природата и гората.

Да опазваме българската гора, да я развиваме и усъвършенстваме заедно, за да оставим достойно наследство на бъдните ни поколения!

Неслучайно гората е възпята в народното ни творчество. За нея псни се пеят. Няма поет, който да не е възпял гората с най-нежни и красиви думи. Няма писател, който да не е писал за нея освен онези, които никога не са се докосвали до дивните й красоти и прохлада.

Дървесните защитени видове в нашата страна са няколкостотин, а тези, с които България се гордее, са едни от най-големите ни постижения, като планинския явор, бялата мура, дивия кестен...

Гората е нашата закрилница и кърмилница не само през вековете, но и днес. Така ще е и в бъдеще. Затова нашата първостепенна и най-важна задача е да я опазим.

По този повод ви пожелавам здраве, сили, жизнерадост, вдъхновение и много прекрасни мигове в благородната ви професия!

 

Инж. Иван Дивизиев

Директор на ДГС "Елешница"

 

КОМЕНТАРИ

горски14:28 - 06.04.2017
Браво! Още малко пиар няма да навреди.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK