Росен Желязков: Поемаме ангажимент да продължим възходящото развитие на България

Снимка: Infomreja.bg

Водачът на листата бе на посещение в Разлог и Гоце Делчев

На посещение в Разлог и Гоце Делчев и региона беше водачът на листата на ПП ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков. Заедно с него дойдоха евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Никола Джингаров, Иванка Кехайова, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев.

Най-напред те посетиха цех за машинообработка ,,СД Партнърс“ с. Баня – фирмата е получила подкрепа по програма ,,Иновации и конкурентоспособност“ за закупуване на машини и оборудване на стойност 500 хил. лв. и вече има 150 служители.

„Със съдействието на държавата и европейските програми дори и в условията на пандемия българските фирми са запазили производството си. Бизнесът се нуждае от стабилност, предвидимост и приемственост. За ГЕРБ е  важно да създаде такива условия. С правилна регулация да се стимулипа пазара”, подчерта Росен Желязков. Според него европейският ресурс е много важен за развитието на фирмите, които могат да подобряват условията на труд , да развиват производствата си.

Росен Желязков подчерта, че успешният мандат на ГЕРБ, дава увереност на партията, че сме поставили правилните приоритети и държавата върви в правилната посока.

В завода за бутилиране на минерална вода „Пирин Спринг“ АД – село Баничан, който е получил над 3 млн. лв. подкрепа от национални и европейски програми, Росен Желязков подчерта, че иновациите и образованието са акценти в предизборната програма на ГЕРБ, защото те ще гарантират икономически растеж. Фирмата е подпомогната от държавата с 10 000 лв. по програма "Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. По ОП „Иновации и конкурентоспособност тя е получила 212 135,76 лв. за технологично обновление и автоматизация.

В програмата на посещенията беше включен и хлебозаводът „Крум Геров“, който скоро отбеляза 22 години от създаването си.

След като разгледа и двете предприятия, Росен Желязков сподели задоволството си от видяното. „Днес наблюдаваме съвременни технологични производства с висока степен на автоматизация. Срещнахме се с хора, които изкарват прехраната си честно в един светъл бизнес. Такива добри производства, подпомагани от държавата, намират своите пазари и в условията на пандемия успяват да запазят работните места“, каза той.

Кандидатите за народни представители посетиха и село Огняново, като минаха по пътя от село Господинци към курортния център. На площада в Огняново бе съобщена новината, че след 10 дни започва ремонт на пътя Господинци – Огняново -  Марчево – Гърмен - до разклона за Гоце Делчев. В ремонта ще бъдат вложени около 18 милиона лева. „Това е много добра инвестиция и за развитието на туризма, и за удобство на гражданите“, каза министърът на транспорта.

Запитан за предизборната програма на ГЕРБ, гостът заяви, че приоритет на тази партия ще бъдат иновациите, образованието, продължаващото изграждане на инфраструктурата, производства с висока добавена стойност.

„Всичко, което правим, е да съхраним здравето на хората и в същото време да запазим бизнеса. Упрекват ни в колебание. Това не е колебание, а управление на здравната криза и на икономическите последици от нея на дневна база. Във всеки момент държим ръката на пулса на обществените очаквания. ГЕРБ е партия, която изпълнява своите ангажименти. И в отиващия си успешен мандат изпълнихме всичко, което бяхме гарантирали. Нашата партия е предвидима , приемствена в политиките си, в устойчивостта на намеренията, в своя ясен проевропейски профил.“

Посланието, което министър Желязков отправи към избирателите, е: „Оценете какво е направила партия  ГЕРБ и ние ще поемем ангажимент да продължим възходящото развитие на България!“

Посещението продължи с посещение на транспортна фирма „Гери В 2000“ – международен превозвач на стоки и товари от България и Гърция до Великобритания, най-голямата транспортна фирма в общината. Проведена беше и среща с автомобилни инструктори от региона.
 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK