Читалище „Братство 1869” стартира „Зимна феерия под Хисарлъка”

Снимка: Читалище "Братство"

Ежегодно през месец декември читалище „Братство 1869” – Кюстендил организира поредица от културни прояви, посветени на коледните и новогодишни празници.

Жителите и гостите на Кюстендил ще имат възможност да посетят няколко концерта в различни сфери на музиката – Празничен концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания, 10 години Музикална компания  “Пей сърце”, Вечер на хоровото изкуство с участието на Туристически хор „Осоговско ехо",  Смесен хор „Братство", Вокална формация „Неразделни" и Вокална група „Калпазани”,  „Коледно настроение от песни и танци”, с участието на Студио „Дебют", ТФ „Пъстри ритми”, КСТ „Фиеста”, Коледен фолклорен спектакъл „Ой, Коледо, мой Коледо” постановка: Адела Харалампиева, Слава Соколова и Евгений Вучков,  ДФГ „Трепетлика”, Фолк - арт формация, Сдружение „Вдъхновени” и др.

Съвместно с БЧК – Кюстендил читалището ще отбележи Международния ден на доброволеца и 130 години от създаването на Кюстендилската доброволческа организация.

Ще бъдат открити и две изложби - „Коледни трепети” на класа по рисуване с преподавател Людмила Христова и Изложба от картини, картички, приказки, стихотворения и сурвачки, участващи в конкурса на тема „Коледа”.

През месец декември ще се проведе за трета поредна година и конкурсът за изпълнение на българска коледна и коледарска песен „Коледна изповед”, както и традиционният коледен благотворителен концерт в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода”. 

За почитателите на литературното изкуство ще се проведе и традиционната Вечер на поезията „Коледни искри”, с  участието на Дамско поетично ателие.  

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK