Пътуваща изложба за делото на Васил Левски гостува на Дупница

Снимка: Личен архив

Тя ще остане в града до 25-и февруари

Пътуващата национална изложба „Революция и свободата“ ще гостува в Дупница в периода от 17-и до 25-и февруари. Тя е свързана с делото на Васил Левски и е предоставена на Центъра за обществена подкрепа – „За да има щастие в детските очи“, от национална библиотека „Св. св.Кирил и Методий“, по случай отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски.

Изложбата ще бъде представена в четири основни училища, както и във фоайето на Общинска администрация. Идеята на изложбата е да покаже на всички, един по-различен начин за запознаване с делото на Васил Левски.

Централно място в експозицията е отделено на оригиналите на личния бележник (тефтерчето) на Дякона, в което той е водил своите записки, бележки, сметки и пр. през последните две години от живота си, както и „Нареда на работниците за освобождението на българския народ” – изключителния и гениален програмен документ на Апостола и на Програмата и Устава на БРЦК от 1872 г.

Подобаващо място в изложбата намират печатни издания за живота и делото на Апостола.

Учениците и гражданите ще могат да видят експонатите на осем фото табла, съобщават от общинската администрация в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK