Чисто нови знамена развяха на днешния протест ромите в Гърмен

Ромският лидер Юлиян Герасимов предвождаше протеста, увит в знаме, снимка: Infomreja.bg

Чисто нови национални знамена развяха на протеста си днес ромите от гърменския квартал „Кремиковци”. Със заучени фрази и лозунги, те се събраха на входа на гетото, за да поискат оставката на общинския кмет Минка Капитанова. Никой от тях не пожела да обясни откъде са се сдобили с трикольорите, нито кой им е помогнал да изработят плакатите.

Направи впечатление перфектната организация и дисциплина, при която премина днешният протест. Сутринта голяма част от жителите на ромския квартал не искаха да се събират и да протестират, но местният им лидер Юлиян Герасимов неуморно обикаляше и приканваше съкварталците си да изразят негодуванието си от случващото се в гетото. През цялото време той направляваше хората от Кремиковци, увит в националния трибагреник.

Протестът премина по план - без напражение и ексцесии. Хората в община Гърмен предположиха, че събитието е дирижирано от някого, който има интерес да употреби ромите.

"За първи път у нас се случва подобно нещо - роми да излязат на протест. За всички е ясно, че това събитие е организирано по предварителен сценарий. За съжаление проблемите в Гърмен се задълбочават. Никой не е доволен от случващото се - нито ромите, нито българите. Вместо това нещата се политизират, по всичко личи, че идват избори", коментираха днес жителите на размирната община.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK