Илия Голов бе избран за Цар на виното в община Петрич

Снимки: Община Петрич

Двадесет и двама винопроизводители от община Петрич участваха тази година в конкурса „Най-добро младо червено вино”.

Дегустатори от винпром „Мира” – инж. Коста Костов и инж. Мариана Парапанова, оцениха качествата на произведеното вино от реколта 2017 година.

На първо място те класираха виното от грозде „Каберне” на Илия Голов, който заслужи и титлата „Цар на виното”. Наградата получи неговият баща.

На второ място в конкурса бе класиран Васил Василев, на трето място Красимир Пантазиев.

Тримата призьори получиха парични и предметни награди и грамоти. Предметни награди и грамоти за участие се връчват още на трима винопроизводители – Симеон Ангелов, Красимир Гецев и Стоян Митов.

Молебен за здраве отслужи архиерейският наместник Ангел Кочев, който благослови лозята в община Петрич и пожела да бъде плодородна годината.

Зам.-кметът Илко Стоянов поздрави всички стопани, като отчете, че петричкото поле ражда най-хубавото грозде и трудолюбието на лозарите в този район е похвално.

Символично после Илко Стоянов извърши и ритуалното зарязване на лозата.

В музикалната програма за празника Трифон Зарезан участваха самодейци от читалището в село Кърналово и самодейци от НЧ „Братя Миладинови -1914” - гр. Петрич.

Гостите на празника бяха почерпени с червено вино и скара, осигурени от Община Петрич.

Наградените винопроизводители, които не присъстваха на празника днес, могат да получат наградите си на място в Общинска администрация – Петрич.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n
loading...