341 първокласници ще престъпят училищния праг в Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Традиционната среща с директорите на училища и детски заведения в община Дупница по повод организацията на първия учебен ден се проведе в заседателната зала на администрацията.

Кметът инж. Методи Чимев поздрави всички присъстващи и им пожела успешна учебна година.

Откриването на учебната година ще бъде на 17. септември /понеделник/, като всяко училище само ще определи началния час.

За първи път ще престъпят училищния праг 341 деца, разпределени в 19 паралелки. 365 е бил броят на първокласниците през изминалата година, което е с 24 повече. Сергей Симеонов - Началник сектор "Охранителна полиция" при РУ - Дупница запозна директорите с "Практически препоръки за безопасност на пътя - учебна 2018-2019 г. издадени от Главна дирекция "Национална полиция" към МВР. Радослав Стоилков - началник група "Пътен контрол" отговори на поставените въпроси, касаещи организацията на движението, пътни знаци и т.н.

Представители на РСПБЗН представиха пред директорите промените в нормативната уредба, касаещи пожарната безопасност и предстоящата програма за обучение на учениците за защита от наводнения, която ще се реализира през тази учебна година. 

Директорите поставиха въпроси свързани с транспортната схема в общината, сметосъбирането и уличната маркировка. Инж.Мая Спасова - Директор дирекция "ОС и ТС" и Александър Паризов Началник отдел "Т и С" обещаха съдействие по поставените проблеми от страна на общинска администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK