Четвърти турнир по табла проведоха в Клуба на инвалида в Кюстендил

Снимки: Виолета Атанасова

Отбори от клубовете на инвалида в Кюстендил и Дупница и от Съюза на слепите се включиха в четвъртия турнир по табла, организиран от Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България.

По традиция събитието бе свързано с 2 юни и ученици от клуб „Млади възрожденци“ от Основно училище „Христо Ботев“ представиха пред участниците в състезанието рецитал по стихове на Христо Ботев.

За живота и делото на великия поет-революционер говориха Лозка Цекова и Гюлка Джабирова, на които всички благодариха за това, че вълнуващо са им припомнили светли страници от историята, която някога са изучавали в училище.

В крайното отборно класиране първото място завоюваха състезателите от Дупница, следвани от отбора на кюстендилци, а на почетното трето място се нареди отборът от Клуба на слепите.

Ивона Разсийска, която за поредна година е спонсор на турнира, връчи на капитаните на отборите медали и подарък на всеки от участниците.

Валентина Симеонова – председател на РО на СИБ, благодари на всички за високия спортен дух и прикани членовете на организацията да бъдат все така активни и в предстоящите събития, посветени на 30-годишнината на СИБ.

Следващото по-значимо събитие ще бъди традиционното участие на хората с увреждания в Събора на билките и здравето „Заедно на Еньовден“ на 24 юни на Студен кладенец в Осоговската планина, съобщи Виолета Атанасова, член на Управителния съвет на РО на СИБ.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK