30-годишен дупничанин се призна за виновен в убийството на свой съгражданин

Снимка: Infomreja.bg

По дело за убийство, по член 115 от НК - за умишлено умъртвяване, Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, постанови да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият М. А. призна фактите от обвинителния акт.

Съдът насрочи делото за незабавно разглеждане, след проведеното разпоредително заседание. Поради необходимост от събиране на доказателства за личността на обвиняемия, който ще се ползва с преференцията на съкратеното производство за редукция на размера на наказанието, съдът отложи делото за 18 септември 2019 година.

Съдия Цекова изиска актуална справка за съдимост и характеристика на подсъдимия М. А.

Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци фактическата съпруга на пострадалия и родителите му. Само като граждански ищци бяха приети братята и сестрите на пострадалия С. С.

Гражданските искове на съпругата, за претърпени неимуществени вреди след убийството, са на стойност  200 000 лв. и още 300 000 лв., в качеството й на майка на малолетния им син. Исковете на родителите са за по 50 000 лв., а на братята и сестрите за по 30 000 лв.

По гражданските искове, съдът ще се произнесе с присъдата.

Окръжна прокуратура-Кюстендил, обвинява 30- годишния М. А. в това че на 05.09.2018 година в Дупница, умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба, е умъртвил С. С., с което е извършил престъпление по чл. 115 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK