Родопската теснолинейка се изпълни до краен предел на 3. март. Якорудчани почетоха празника с концерт и заря

Снимки: Георги Гугалов

По повод Националния празник на Република България любители на теснолинейката, организирани от Кристиан Ваклинов, препълниха до краен предел малката родопска железница и с влак „Юндола“ пристигнаха на гара Якоруда.

Там бяха посрещнати от местното население и после заедно се отправиха към площада, където се хванаха на празничното хоро.

След това всички се насладиха на изпълненията на самодейците от Народно читалище „Светлина-1907“, които представиха кратка празнична програма. В нея взеха участие цигуларите от Пазарджик - Георги Янев и Анна Налбантова, Живка Чопева, Ивана Гатдерова, Женска певческа група и Георги Вардев, които внесоха много настроение със своите изпълнения.

Празничният ден по повод 140 години от Освобождението завърши на площада пред читалището в град Якоруда, където се състоя традиционният митинг-заря, организиран от Община Якоруда и НЧ “Светлина-1907“.

Учениците от ПГМ „П. Р. Славейков” рецитираха стихове, посветени на свободата. Слово за празника прочете Сабиха Ходжова  – учител по български език и литература.

Официалните лица, гражданите и гостите на града почетоха паметта на героите като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на родината якорудчани и сведоха глави в едноминутно мълчание.

Небето над Якоруда бе осветено от празнична заря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK