Четирима загинали и няколко ранени след гонка с автомобил

Снимка: бТВ

Сред пострадалите има и две малки деца

Четирима души загинаха, а няколко други са ранени след като водач е загубил контрол върху движението на автомобила си и блъснал хора, намиращи се на тротоар в каварненското село Гелгун.

Главният прокурор написа в профила си в "Туитър":

Четирима души, сред които и две деца, загинаха след нерегламентирано състезание с автомобили в Каварненско. Има и тежко ранени. Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!

Около 17:10 часа е получено съобщение за възникнало тежкото ПТП по ул. „Първа” в село Белгун, област Добрич.

На място е установено, че лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж, известен на МВР, губи контрол над МПС, навлиза в насрещното платно за движение, преминава през тротоар и блъска намиращите се там пешеходци.

Вследствие на удара на място загиват жена на 40 години и мъж на 41 години. Две от децата - на 1 година и на 11 години, почиват във ФЦСМП - град Каварна.

При инцидента е пострадал 58-годишен мъж, който е настанен в МБАЛ – Добрич, с фрактура на ключица и шиен прешлен, без опасност за живота.

Дете на 8 години е настанено в реанимация при МБАЛ „Св. Анна” с фрактура на челюстта и травма на бял дроб, с опасност за живота.

При инцидента е пострадал водачът на МПС, който е настанен в реанимация на МБАЛ – Добрич, с черепно - мозъчна травма и с опасност за живота.

По надлежният ред са взети кръвни проби на водача на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР - Каварна.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK