Четирима водачи от Кюстендилско с наложени наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Кюстендил, е сключила четири споразумения със защитниците на подсъдими, извършили престъпления по чл. 343б от НК, които съдът е одобрил.

Седем месеца „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване е наложено на И. Кирилов, който на 23 септември 2017 г., в гр. Кюстендил, след като употребил алкохол, управлявал лек автомобил „Фолксваген“.

Полицейските служители, спрели превозното средство за проверка, тествали шофьора с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като индикаторната скала на уреда отчела концентрация от 1.37 на хиляда промила в кръвта на Кирилов. Съставен му бил Акт за установяване на административно нарушение и връчен талон за медицинско изследване, но той категорично отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

Досъдебното производство срещу Кирилов е водено по бързата процедура. Той има предходна влязла в сила присъда за същото престъпление.

По друго бързо производство подсъдимият Д.Димитров от с. Стенско се е признал за виновен за това, че на 23 септември 2017 г. шофирал с 1.93 промила алкохол в кръвта. Престъплението било извършено в с. Шишковци, където той бил спрян от автопатрул на ОД на МВР – Кюстендил. На полицейските служители, извършващи проверка, той заявил, че изпил 150 грама ракия.

В резултат на постигнатото в съдебна зала споразумение на Димитров е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години, глоба в размер на двеста лева и шестмесечна забрана да управлява МПС.

Незабавно производство, образувано от РП-Кюстендил срещу македонския гражданин Б.Василевски, също приключи със сключено споразумение, като наложеното на подсъдимия наказание е шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и една година от правоуправление на МПС. На 5 октомври 2017 г., на ГКПП Гюешево, на трасе „изход“ в посока на движение от България към Македония, чужденецът шофирал лек автомобил „Хюндай“ с 1.35 промила алкохол в кръвта, установено по надлежния ред.

За шофиране на МПС след употреба на наркотично вещество – тетрахидроканабинол (ТНС-5, канабис-5) на подсъдимия Д. Зафиров, срещу когото РП-Кюстендил повдигна обвинение, също е с наложено наказание. В съдебно заседание е било постигнато споразумение, с който той се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Той е осъден на четири месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и лишаване от право да управлява на моторно превозно средство за седем месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK