Акция "Дрога" в Бургаско

Снимка: Infomreja.bg

Има задържани

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани шест мъже и три жени / на възраст между 20 и 33 години/, като са образувани четири бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със :

  • задържането на 20 годишна жена от Несебър, осъществено в близост до кафене „Карамел” в Несебър, като са намерени и иззети 16 гр. суха зелена тревна маса / марихуана/. По случая е образувано бързо производство.
  • задържането на 23 годишен криминално проявен помориец, осъществено на 21.01.т.г. около 21.00 ч. в района пред противопожарната служба в Поморие, разположена на улица «Княз Борис I» - намерени и иззети са : две пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и пликче с кафеникаво кристалообразно вещество / амфетамин/. По случая е образувано бързо производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 32 години. 20 годишния водач е от Свети Влас – установен е да шофира л.а. „Мерцедес С 500”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис. 21 годишен мъж от каменовското село Трояново е водачът на л.а. „БМВ 318 Д”, с австрийска регистрация, който е установен да шофира след употреба на метамфетамин и канабис. Третият водач е на 23 години от Бургас - той шофирал т.а. „Рено Канго”, с русенска регистрация, след употреба на кокаин, амфетамин, метамфетамин и метадон, а четвъртия е 32 годишна жена от Свети Влас, която управлявала л.а. „Фиат Стило”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин.

В четири случаи водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 461 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са четирима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани петима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 12 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четирима водачи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK