Всичко, което става във Вегас, си остава във Вегас - включително и мотивите за стрелбата

Снимка: bTV

Профил на стрелеца от Лас Вегас:

64-годишният Стивън Падок живеел в скъпа къща в малко градче, населено основно с пенсионери, недалеч от Лас Вегас. През последните седмици проигравал големи суми в казина – до 10 хиляди долара на ден, но не е ясно дали е печелил или губил.

Падок ходил често във Вегас и преди няколко години съдил казиното „Космополитън”, защото се подхлъзнал и паднал вътре. Загубил делото.

Брат му го описва като мултимилионер и също е шокиран от извършеното. До момента полицията не е установила връзки на Падок с международни терористични групи.

При проведеното разследване в хотела, от тридесет и втория етаж, от където е стрелял, са намерени много оръжия. Предполага се, че мъжът ги е събирал в продължение на 20 г. Внасянето им в хотела е станало с около 10 куфара за багаж. 

Намерени са монтиции и други боеприпаси. Местни твърдят, че в Невада не е трудно да се сдобиеш с оръжие. Необходим е само един документ. 

Мотивите за откритата кървата стрелба по невинни хора все още не са ясни. 

Из стаята на престъпника са пръснати навсякъде гилзи и оръжия, някои от тях монтирани на триножници. 2 от пушките са били модифицирани, за да може да изстрелват стотици куршуми в минута. 

Оказа се, че нападателят е поставил камера в стаята си и най-малко още една извън нея. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK