Четирима от задържаните служители на ГКПП-Кулата са в ареста в Благоевград

Снимка: БГНЕС, архив

Четирима от служителите на ГКПП-Кулата, задържани при снощната специализирана акция на българо-гръцката граница край Петрич, тази нощ са приведени в ареста на Второ РУП-Благоевград, съобщи БГНЕС.

Трима от тях са от областния град, а един е от Дупница.

Между 01.00 и 02.00 часа тази нощ в ареста са задържани 41-годишният К.С., 35-годишният Д.И. и 30-годишната Е.Ч., и тримата от Благоевград, както и 35-годишният Д.И. от град Дупница.

Задържането и на четиримата е след като са обискирани обитаваните от тях жилища в Благоевград. Единият от задържаните в Благоевград е служител на „Гранична полиция”. Останалите 18 задържани са в арестите в Сандански и Петрич.

БГНЕС припомня, че към 19 часа снощи на ГКПП-Кулата се проведе антикорупционна акция. На главен път Е-79, на входа на Благоевград в местността Полигона бяха спирани идващите откъм ГКПП Кулата ТИР-ове, на които се извършваше проверка, която полицаите определиха като „рутинна”.

При оперативно-следствени действия на Специализираната прокуратура бяха арестувани 22 лица и бяха извършени над 80 обиски в хода на операция срещу организирана престъпна група в Митница Югозападна.

Специализираната операция се проведе в София-град, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Петрич и граничния пункт Кулата. Операцията бе ръководена от двама прокурори, в нея участваха над 10 агенти от ДАНС и полицейски служители на ГДБОП. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za