Четирима лекари напускат болницата в Кюстендил

Управителят на болницата д-р Александър Величков /в средата/, снимки: infomreja.bg

Четирима лекари напускат Многопрофилна болница „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Истински проблем се оказва напускането на трима, които до този момент работеха в Акушеро-гинекологичното отделение.

От началото на месец септември в него вече няма да помагат на пациентите д-р Маргарита Исталиянова, д-р Валери Томов и д-р Емил Давидков. На тяхно място ще застанат нови двама акушери – единият е от София, а другият - от Спешния център в областния град.

В детското отделение също ще бъде назначен нов педиатър, след като напусна досегашният д-р Трифонова.

„Причината медиците да напуснат здравното заведение са натоварените графици и липсата на свободно време. Това ми казаха при всичките разговори, които проведохме с тях. Засега мнението им е такова и те са категорични, че напускат. По тази причина се назначават нови двама акушер-гинеколози и един педиатър, така че да се спазват 24-часовите графици и пациентите да получават необходимите медицински грижи“, коментира директорът на здравното заведение д-р Александър Величков.

Той изрази надежда, че медиците след време ще преоценят работата си в здравното заведение и отново ще се завърнат в АГО.

„За момента това, което мога да направя е да назнача нови хора, за да не влошим здравното обслужване на пациентите “, каза още управителят на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

Впечатление обаче прави фактът, че част от напусналите лекари ще потърсят професионална реализация в частната клиника в Дупница. Това допълнително ще доведе и до отлив на пациенти.

„Давам си сметка за случващото се и поемам отговорност, за момента няма какво друго да се направи, освен да се вземат нови кадри“, лаконичен бе д-р Величков.

 

Управителят на болницата д-р Александър Величков /в средата/, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ei12:45 - 31.08.2014
Ако и тези кадри - новите, не издържат, какво ще прави тогава управителя Величков?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK