Четирима фелдшери извършват безплатни прегледи в Санданско

Снимки: Община Сандански

По инициатива на кмета на община Сандански – Кирил Котев, в 38 населени места в община Сандански, медицинско лице посещава местните жители за извършване на безплатни медицински прегледи. Още от откриването на мобилния център за здравно –социални услуги, кметът се ангажира с увеличаване на обема на предлаганата здравна грижа за хората. През 2017 година фелдшерите бяха двама. В момента фелдшерите са четирима и здравната услуга се надгражда всяка година.

Интересът е голям, поради невъзможността на по-възрастните и тежко болни хора да пътуват до град Сандански или по-големите населени места. Фелдшерите търпеливо и по график приеха всеки един от хората, а днес лично на място по време на прегледите, пристигна и кмета Кирил Котев, които изслуша мнението на хората за здравната грижа и техните нужди.

За всички фелдшери са осигурени помещения, където те спокойно извършват преглед, мерят кръвно налягане, кръвна захар и други манипулации. Медицинското лице, извършва и домашно посещение.

По изготвения график днес Медицинското лице посети 4 населени места – Спатово, Хотово, Зорница и Лозеница.

Утре – 23 октомври, прегледи ще се извършват в с. Ново Ходжово и с. Пиперица.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев сподели, че „ Инициативата цели всички населени места на община Сандански да бъдат обхванати и да се осигури равен достъп на всички хора до здравни грижи“.

Поради големият интерес и нуждата на хората от медицинско лице ще бъде изготвен график, по който един ден от седмицата във всяко населено място ще идва медицинско лице, за да извършва безплатни медицински прегледи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK