Четири села в Кюстендилско са без ток

снимка: Нора Василева, infomreja.bg, архив

Четири населени места в област Кюстендил са без електроподаване. Без ток са жителите в селата Яхиново, Червен брег, Крайници и Таваличево. Липсата на електрозахранване е поради възникнали аварии в две подстанции и електропроводи в мрежа средно напрежение.

Поради замръзнали стрелки и навявания от сняг в района на Владая, Даскалово и Драгичево, влаковете от и за София не могат да се движат. Бързият влак от София за Кюстендил отпътувал от столицата в 5.56 часа, но заседнал на гарата във Владая. От Кюстендил отпътувал и влакът за София, в 7.10 часа, но остана на гарата в Перник. Влакът за София в 09.09 часа не замина от гарата в Кюстендил.

Движението на автобусите от Кюстендил за София също е затруднено. Единственият автобус за София е заминал в 06.15 ч., но той е стигнал до село Прибой и се е върнал в Кюстендил.

От полицията информираха, че са проходими при зимни условия пътищата в Кюстендилска област. Временно е спряно движението по пътя Кюстендил – София през Конявската планина, поради силни снегонавявания в местността “Стражата”, както и движението по пътя Дупница – Самоков. Ограниченията се налагат по молба на снегопочистващите фирми от Радомир и Самоков, за да могат да почистят обслужваните от тях пътни участъци.

Преспи блокират движението по пътя Кюстендил- София, преди и след Радомир. Снегопочистваща техника се опитва да разчисти пътя, но силния вятър затруднява работата му. Навявания затрудняват движението и след Радомир в посока Перник, в участък от 800 метра над бензиностанцията. Затворен за движение е пътя от Радомир в посока Долна Диканя, заради образувани преспи.

Най-тежка е била ситуацията тази нощ по пътя Дупница- Самораново- Ресилово- Сапарева баня. Шефката на Областното пътно управление Юлияна Божилова информира, че екипите са пробивали преспи цяла нощ. Навявания има по главен път Е- 79. Опасност от такива има по пътя Кюстендил- Дупница, при село Багренци и ТЕЦ- Бобов дол. Роторен снегорин и два трактора пробиват пътя от Горна Гращица за Бобов дол, който бе затворен в полунощ. Полицията ще помага за регулиране на движението, има и дежурещи на място хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK