Четири проекта за финансиране на детски площадки от ПУДООС подготвя Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Четири проекта за финансиране на детски площадки от ПУДООС подготвя Община Дупница.

Три са заложени за селата Бистрица, Самораново и Яхиново, където идеята е да бъдат обновени изцяло старите детски кътове - с прилежащи пейки за отдих, детски съоръжения, екологични зони и т.н.

Четвъртият обект е градинката "Левски" в Дупница, където идеята е да бъде изцяло обновен и обособен детският кът с нови съоръжения, ударопоглъщаща настилка, а за своя сметка, Община Дупница да предприеме дейности по ремонта на цялата площ. Всеки един от проектите е на стойност 10 000 лева, колкото е максималната допустима сума.

"Надяваме се да успеем да спечелим проектите, макар да знаем, че конкуренцията е убийствена и ще бъдат входирани стотици такива от цялата страна. Особено по селата има остра нужда от такива детски кътове с прилежащи зони за отдих. Затова всяка възможност, която ни се отдава да осигурим средства за селата го правим, и пак казвам, дано да успеем.

Що се касае до градинката "Левски" имаме намерението да я обновим, като останалите ремонтни дейности и материали ще бъдат за сметка на Общината. Служителите вече изготвят количествено-стойностна сметка за необходимите материали и дейности", уточни зам.кметът по социалните дейности Крум Милев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK