Четири отделения в МБАЛ „Иван Скендеров“ с нови началници, д-р Фидошев аут

Д-р Феодор Фидошев, на снимката долу: д-р Мария Радойкова, снимка: infomreja.bg, архив

От днес четири отделения в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са с нови началници след проведения през миналата година конкурс за ръководните длъжности.

От петимата кандидати, явили се на конкурса, само хирургът д-р Феодор Фидошев не е успял да се класира, сочи справката от протоколите на конкурсната комисия.

До провеждането на нов конкурс временно изпълняващ длъжността завеждащ хирургия остава д-р Димитър Бъчваров, който пое отделението след изтичане договора на д-р Фидошев.

Новият началник на ОАРИЛ в гоцеделчевската болница от днес е д-р Милан Първанов, ортопедичното отделение поема д-р Петър Шопов, завеждащ рентгеновото отделение е д-р Румен Харисков и начело на Клинична лаболатория застава д-р Мария Калинкова.

Управителят на здравното заведение д-р Мария Радойкова връчи протоколите на отлично представилите се медици на конкурса, които вече са назначени на ръководните постове в болницата.

Въпросът каква ще е съдбата на д-р Феодор Фидошев след неблагоприятния за него резултат от проведения конкурс си задават както целият персонал на болницата, така и заинтересовани граждани и пациенти.

Според Кодекса на труда, д-р Фидошев следва да подаде наново молба за работа в МБАЛ „Иван Скендеров“, бе краткото обяснение на управителя на болницата д-р Мария Радойкова.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 1 декември миналата година изтече срочният договор на хирурга д-р Феодор Фидошев, който до същата дата заемаше и шефския пост в хирургичното отделение.

В последния си работен ден д-р Фидошев подал молба за удължаване на едногодишния си договор, но предоставил документа за подпис на неоторизирано за целта лице.

В същото време д-р Радойкова отсъствала от страната и д-р Фидошев решил да пренебрегне подписа на заместник-болничния шеф д-р Виолета Боцева, с което на практика се самоуволнил.

Въпреки всичко след завръщането си на работа д-р Радойкова предложила нов договор на хирурга, който обаче със скандали и заплахи отказал да подпише.

До провеждането на конкурса и до обявяването на резултатите се наложило на д-р Фидошев да бъде ограничен достъпът до операционната, тъй като той отказал да се съобрази със законовите разпоредби и продължил като частно лице да влиза в отделението и да прави превръзки и други манипулации на пациентите.

Д-р Феодор Фидошев е и бивш управител на МБАЛ „Иван Скендеров“. Той обаче бе свален от поста с протести заради лошата финансова политика и натрупаните големи дългове на болницата.

 

Д-р Феодор Фидошев, на снимката долу: д-р Мария Радойкова, снимка: infomreja.bg, архив
Д-р Феодор Фидошев, на снимката долу: д-р Мария Радойкова, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Маке07:45 - 17.04.2013
Лелееееееееееееееее, Д-р Радойкова, Престанете да гладувате - не е здравословно!
grajdanin11:41 - 17.01.2013
д-р Фидошев аут
Папалюга08:25 - 17.01.2013
Виждам чаровната и красива д-р Радойкова.Малееееее
Читател07:53 - 16.01.2013
Какъв е д-р Фидошев като човек, лекар и бивш управител, няма да коментирам. Но защо трябваше да му спретнат един нагласен предварително конкурс, вместо да бъде уволнен или снет от длъжност по законен начин?

FACEBOOK