Четири културни институти с изяви в Поморие в Дните на Благоевград

снимки: Община Благоевград

Четири културни института от Благоевград - Куклен театър, Камерна опера, Биг Бенд и Ансамбъл „Пирин”, се представиха пред жители и туристи на морския курорт Поморие в рамките на Дните на Благоевград, проведени в началото на туристическия сезон.

Комедийната опера „Рита” на Гаетано Доницети бе подготвила за изявата си Камерната опера. Теодора Петрова, Ботьо Янчев и Кирил Шарбанов са в главните роли в спектакъла, разказващ за перипетиите на една жена, които в крайна сметка завършват щастливо. Диригент е Юли Дамянов. Поморийската публика бурно аплодира музикалния спектакъл, а на финала артистите получиха късчета мечти във вид на картини от децата на община Поморие.

С виртуозните си изпълнения Биг Бендът зарадва жители и гости на Поморие с концерт на открито. В програмата, под диригентството на Борис Янев, звучаха поп, фънк и латино-хитове - " Flashdance", " Fever", " I will survive", " Rosalinda", " I had the time of my life" и др. Солистите Христина Палева и Марияна Костова плениха публиката на открития площад в центъра на Поморие.

За най-малките Куклен театър – Благоевград представи постановката „Рибарят и златната рибка”. Режисура Теменужка Коларова, сценография Красислава Първанова. Драматизацията по познатата и обичана приказка на Пушкин показа на децата,  че прекалената алчност е нещо опасно и води до загуба на всичко, което човек е имал. За да гледат постановката в кинотеатър Поморие дойдоха деца от цялата община.

Очарованието и богатството на пиринския фолклор показа трупата на Фолклорен ансамбъл „Пирин” с представлението „На мегдана”.  Много пластичност и  пъстрота в репертоара представи в Поморие един от най-известните фолклорни ансамбли на България.

Официални гости на културните дни в Поморие бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности Жанета Жикова, зам.-кметът по строителството и сигурността  Стоян Благоев, председателят на общински съвет Благоевтрад Даниела Савеклиева.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев благодари на гостите и бе категоричен, че обменът в сферата на културата между двете общини ще продължи с гостуване и на община Поморие в Благоевград през есента на 2012 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK