Ликвидираха пожара на АМ „Струма“ край Дупница, пътят остава затворен

Снимка: Infomreja.bg

Пламъците засегнаха 1200 дка сухи треви и храсти

Вчера е ликвидиран пожарът, който възникна на 13 август в склад за вторични суровини в Дупница. Той се разви извън пределите на склада и обхвана площ от 1200 дка сухи треви, храсти, лесонепригодни площи.

Огънят е унищожил 400 бали фураж, паянтова постройка. Екипите, участвали в гасенето на пожара, са спасили от унищожаване 8 сгради, 20 дка лозе, автосервиз, подстанция на жп транспорт, склад и мостово съоръжение.

Дежурна оперативна група на РУ-Дупница, е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство за изясняване на причините за възникването на пожара и размера на нанесените щети, уведомен е дежурен прокурор.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, Районна прокуратура – Дупница, води разследване за извършено престъпление по чл. 330, ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство за палеж е образувано при условията на неотложност с извършването на оглед на местопроизшествие.

В резултат на палежа са повредени 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста.

Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопастността на движение е задължително спиране на трафика.

Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

АМ "Струма" остава затворена за движение и през следващите дни.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK