За три часа два пъти хванаха неправоспособен водач да шофира, докато е под карантина

Снимка: Infomreja.bg

Управлявал нерегистриран автомобил

41-годишен неправоспособен водач от Нови пазар, управляващ нерегистриран по надлежния ред автомобил, бил установен да шофира два пъти в следобедните часове вчера на различни места в област Шумен, докато бил поставен под карантина. 

Около 15:30 часа вчера в село Браничево полицейски служители спрели за проверка водач на лек автомобил "Рено Туинго“ с плевенски табели. Зад волана бил 41-годишен мъж от Нови пазар, който не представил свидетелство за управление. След справка станало ясно, че е неправоспособен. Изяснено било, че табелите на автомобила са предназначени за "Фолксваген Пасат“, който бил с прекратена регистрация, а реното не било регистрирано по надлежния ред. Табелите били иззети. Образувано е досъдебно производство за извършено по чл. 345 ал. 1 и 2 от НК престъпление.

Около 18:50 край Нови пазар полицейски екип спрял за проверка същото превозно средство със същия водач. Тогава станало ясно, че той не само шофира без книжка нерегистрирано превозно средство, но и е поставен под карантина от РЗИ от 10-и април и няма право да напуска жилището си в Нови пазар.

Оформен е заявителски материал за извършено престъпление по чл. 355ал, 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK