Четири деца в болница, натровени с дюнери

снимка: ruslantrad.wordpress.com

Четирима петокласници от Гълъбово са се натровили след консумация на дюнери. Момчетата са настанени в благоевградската болница. Петима други техни връстници са получили коремни болки. Петокласниците били на екскурзия в Югозападна България. Към 19 часа снощи си купили дюнери от заведение в Петрич.

След като разгледали града, екскурзиантите се отправили към Благоевград. Пристигайки в града обаче, няколко от децата почувствали неразположение и започнали да повръщат. Учителите им ги завели в болницата. 13-годишните Денис Н., Божидар П., Емил Й. и Милен Г. са приети в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград с хранително отравяне. В момента децата вече са стабилизирани.

Други 5 деца от същата група са с оплаквания от коремни болки, но поради по-доброто си състояние не са търсили лекарска помощ. Според учителите, децата са консумирали дюнери от заведение срещу хипермаркет „Била” в Петрич. Според лекарите има вероятност масовото хранително отравяне да е причинено от консумацията на месо с изтекъл срок на годност или лоша обща хигиена в заведението.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...