Четири деца от Пиринско с награди в конкурса “Обичам природата - и аз участвам”

снимка: infomreja.bg, архив

Четири деца от област Благоевград спечелиха награди в конкурса “Обичам природата - и аз участвам ”, организиран от МОСВ и фондация “Димитър Бербатов”.

Симона Андонова , в шести клас на  V СОУ “Г. Измирлиев” – гр. Благоевград спечели първо място в категорията «снимка» за деца до 14 години.

Яна Петкова, на 16 години от  Благоевград е на трето място в категорията “есе” за участници до 18 годишна възраст.

Иван Ружин, от осми клас в ОУ „Христо Ботев” с. Беласица – община Петрич и Филип Алексов, 4 клас в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – с. Крупник – община Симитли, са класирани съответно на шесто и седмо място в категория „Есе” за участници на възраст до 14 години.

Победителите в конкурса за деца и юноши „Обичам природата и аз участвам” бяха обявени на специална церемония на 13 декември 2011 г. в музея „Земята и хората” - София. Четиримата победители от Пиринско надделяха в оспорвана надпревара измежду 500 ученици от цялата страна, като само в област Благоевград, за наградите в конкурса се състезаваха 170 от тях. Както беше обавено при старта на конкурса, победителите ще получат общо 10 велосипеда, 10 цифрови фотоапарата и 10 бинокъла.

От най-добрите рисунки и фотоси на събитието беше показана изложба. Десетте наградени есета и снимки ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”.

Наградените участници в конкурса от област Благоевград ще получат наградите си в РИОСВ - Благоевград.

Конкурсът „Обичам природата - и аз участвам” се проведе в три категории – есе, рисунка и снимка.  Интересът към  него бе много голям, участваха над 500 деца и юноши от цялата страна, наградените  са по десет в категория

Конкурсът  се проведе в рамките на едноименната национална информационна кампания на МОСВ, която стартира през 2010г. Целта е обединение и изява на всички приятели на чиста околна среда, които са готови да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK