Четения в читалищната библиотека на Багренци за Международния ден на детската книга

Снимка: личен архив

По повод Международния ден на детската книга – 2-ри април, в библиотеката на НЧ "Отец Паисий 1928" в кюстендилското село Багренци, бяха проведени четения.

Гостуваха деца от селото, които редовно посещават читалищната библиотека. Те имаха възможност да разгледат новите книжки и да си изберат такива, които да прочетат у дома през ваканцията.

Председателят на местното читалище Йорданка Иванова, освен, че ги посрещна подобаващо, ги нагости и с вкусни  лакомства.

„Изключително трудно е младите да бъдат мотивирани да четат, с оглед на новите и модерни технологии, на които са отдадени. Но се стараем винаги да им бъдем от полза и да отговорим да техните потребности.“, каза за ИНФОМРЕЖА Йорданка Иванова.

В читалищната библиотека в Багренци има 14956 тома литература – художествена, техническа, медицинска, детска и други.

„Гордеем се с издание от 1938 година, озаглавено „Кюстендилски народни хора и ръченици“, което е уникално само по себе си и трябва да се види от възможно повече хора. Иначе постоянно получаваме дарения от книги за библиотеката от местни жители. През ваканциите библиотеката е посещавано място не само от деца от селото, но и от такива, които са тук при баба и дядо. През 2014 година закупихме по проект 130 тома нова художествена литература.", уточни още Иванова.

Международният ден на детската книга се отбелязва от 1967г. Празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875), който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK